Просто Львів… І коментарі тут зайві.


Просто Львів… І коментарі тут зайві.

Чудовий весняний вихідний день, вирішив прогулятися на велосипеді Львовом. Львів – місто величної історії та легенд, місто, в якому відчувається власна атмосферність практично на кожній вуличці, місто з ароматом кави, місто традицій та туризму, місто витонченої архітектури… Цей перелік можна продовжувати нескінченно. Отож, сьогодні я вирішив від’їхати від туристичних шляхів та побувати у маловідомих місцях, які стануть цікавими туристам та велосипедистам. Певною перешкодою звичайній їзді велосипеда є бруківка, тому швидкість їзди не дуже висока. Мій маршрут виглядає ось так:

А тепер по черзі...

1. Виправна колонія. Але насамперед це пам’ятка історії – Янівський концтабір, у якому є відлуння злочинів часів Другої Світової війни. Місце трагічне. Саме тут лунало славнозвісне «Танго смерті». Трошки неохайно тут зараз, захаращено...
  2. Монастирська церква Святого Йосафата. Збудована 1930 року. Будувалася, звісно ж, як польський костел. Наразі тут чинна греко-католицька церква. Місце дуже охайне. Розташована на вулиці Замарстинівській, 134.


1    3. Фабрика повидла, що по вул. Б. Хмельницького, 124. Наразі переживає не найкращі часи, проте місцеві чиновники обіцяють здійснити реконструкцію.

4      4. Випадково мій шлях пройшов повз фабрику, що виготовляє відому не одному поколінню каву «Галка».



1     5. «Озеро на знесінні» -   як виявилося, місце, що полюбили для відпочинку львів’яни. Сьогодні тут найбільш популярні розваги – шашлик 😊. Розташоване на вулиці Старознесенській. 


1    6. Поряд - ось така витончена Церква Вознесіння Господнього, збудована на початку ХХ століття. Її добре видно з вікна поїзда, якщо їхати у Львів зі Сходу (з вікна ліворуч по ходу поїзда).



1    7. Прямую у село Лисинці, що прилягає до Львова, до Чортової скелі. Тут місце відпочинку і тренувань туристів, і просто любителів природи. Виглядає велично.




1    8. Виїжджаю на вулицю Личаківську, яку нещодавно капітально відремонтували: гарні новенькі тротуари з бруківки, охайна проїжджа частина, нові трамвайні колії та зупинки. Заїжджаю у Стрийський парк, милуюся чорними лебедями, треба квапитися, бо незабаром мій поїзд додому.



1    9.Заїжджаю на вулицю Генерала Чупринки, яку прикрашає палац Ю.Сосновського, та прямую на залізничний вокзал. Привокзальна площа реконструюється. Львів приємно вразив ремонтами вулиць. Місто розвивається, оновлюється, отже буде і надалі радо вітати туристів. До скорої зустрічі, Львове!  













Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Золота підкова Львівщини та ще багато цікавого - на велосипедах

Львівщина католицька. Велоподорож покинутими храмами.

Львівщина католицька. Продовження.